Alla inlägg under november 2006

Av Magnus och Sara - 6 november 2006 14:24

12.01 Ringer Magnus i panik. Grävaren har lyckats gräva fram både dagvattenbrunn och gammal oljepanna. Avloppsrören som vi ska gräva fram och byta ligger under oljetank (som inte finns med i Kommunens dokumentation, grr) som i sig ligger under ett gigantiskt barrträd. Allt måste väck - träd, oljetank, dagvattenbrunn och det efterlängtade avloppsröret. 12.03 Sara slänger sig på telefon och dator och letar efter jourhavande trädfällare...12.32 Trädgårdstjänst är på plats och sågar ner barrträdet (tar även det bredvid för att vara på den säkra sidan). Wow, vilket turboföretag! Snacka om snabba ryck! Skönt, känns dyrt att ha hantverkare som står och väntar... vi får se vad räkningen för trädsågningen går på också... huga.12.48 Magnus: "Ojojojo. Här ser det ut som en krigszon... (tystnad) ... ojojoj"

Av Magnus och Sara - 6 november 2006 14:14

Det började kl 07.01, vi träffade grävaren. En timme och 13 minuter senare startade han maskgrävaren (dvs den lilla grävmaskinen) för att sätta igång att gräva. Vi måste ha gett alldeles för luddiga beskrivningar åt honom under den timmen, inget av det vi försökte förmedla hade gått in i alla fall. "Ahaaa, det är DET som är elledningarna...?" fick vi höra mer än En gång. Suck07.28 Elektriken kommer - fattar galoppen direkt. Kör igång på stört... eller efter en stunds tjabbande förstås. Han är ju hantverkare till yrket!07.31 Rörmokare kommer - Sätter igång direkt med att laga vår trasiga värmepanna tillsammans med elektrikern. TJOHOO, värme i elementen! Rörmokaren blir dessutom arg på grävaren som ännu inte börjat gräva ut avloppsrören i trädgården.08.14 Sara letar stege hos grannarna. Ingen öppnar... är de redan trötta på vårt byggande eller har de månne jobb att gå till på dagarna?08.21 Sara lämnar bygget och beger sig till lugnet i Vislanda, Magnus lämnad i hantverkardjungeln utan stege.

Av Magnus och Sara - 5 november 2006 20:06

Det finns ett hål i det fina fiskbensparkett golvet som vi så småningon tänkt slipa fint (och fritt från spackel och färgrester). Hålet är där garderoberna stod vid den tidigare entrén. Nu vet vi inte vad vi ska göra, men vi har en del alternativ.1 Sätta någon fast möbel typ ett köksbänskåp över hålet. Detta är nämligen brevid matplatsen.2 lägga ett helt annat golv i hålet (typ svart klinkers) och placera något där så att det känns som att det finns en funktion med att det är klinkers där.3 Lägga det nya köksgolvet ända bort till där den gamla entrén var (över hålet) och göra en skarv med det gamla golvet där. Här tillkommer ett problem. Eftersom vi funderar på golvvärme i köket kommer det innebära en höjdskillnad mellan golven.Hjälp oss i den nya omröstningen!

Av Magnus och Sara - 5 november 2006 20:04

Förra veckans omröstning har upprört och berört. Det här med avfuktare är ju något som ligger oss alla varmt om hjärtat. Omröstningen har placerat sig på tredje plats över de mest populära omröstningarna före både frågor som: "Är du medlem på knullis.com?" och "Vem är mest god?"

Av Magnus och Sara - 5 november 2006 20:03

Imorgon är det den stora grävdagen och därför står just nu en så kallad minigrävare vid Gamla Norrvägen 45. Kl 7 ska Mange T vara behjälplig. Jag är lite nervös för att de ska skrika byggspråk som inte jag förstår. Samtidigt ska rörmokaren börja med sitt arbete och elektrikern med sitt.

Av Magnus och Sara - 5 november 2006 20:00

Vi har två nya vänner som har hjälpt oss otroligt mycket nu den här första veckan. Vi har haft väldigt kul tillsammans och det är mer än hantverkshjälpen vi saknar när de nu åker vidare till nya uppdrag. De säger i och för sig att de nog kan hjälpa oss om några veckor igen. Vi får se hur det har gått tills dess.

Av Magnus och Sara - 4 november 2006 23:25

Pamietajcie rodacy Polacy jedza duzo cukru,uzywaja duzo spachlu i pracuja po 12 godzin i zaznaczam efektywnie.Pozdrowienia od JARKA I PATRYKA.POTRZEBUJESZ WSZELKIEJ POMOCY DZWON DO NAS POMAGAMY 24 GODZINY NA DOBE.

Av Magnus och Sara - 4 november 2006 23:20

Så grymma de har varit Johnny och Mathias. Ikväll var det festligheter. Det har varit mycket snack om julmust och vodka och nu är Sara och Magnus fulla och ska gå och sova. Tilläggas bör att de båda TV-snickarna godkände och var på gränsen till imponerade av köket på PL väg 8.

Presentation

Omröstning

Vad tycker du om reportaget i smp?
 Katastrof att såna klåpare får uppmärksamhet!
 För lite chockrubriker...
 Det var trevligt, nu vet alla hur lyckliga ni är.
 Uttömmande, som att läsa baksidan på en bok och klara provet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2006 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards