Alla inlägg under november 2006

Av Magnus och Sara - 22 november 2006 10:35

Ja, vi får medge att sedan Lena åkte är det ingen som har vare sig målat eller tapetserat. Penslar och rollers som är ordentligt insurrade i plastpåsar (för att de inte ska torka mellan användningarna... och framförallt för att man ska slippa tvätta dem efter varje användning och varje dag) hade redan börjat rosta, var det verkligen såå länge sedan de användes eller jävlas de med oss!? Nåväl, "recovery tapet" - just löööv it!

ANNONS
Av Magnus och Sara - 22 november 2006 00:49

Man blir alltid lite tafflig när man har hantverkare hemma. "kan du öppna upp den väggen?" och man petar snart lite förstrött i en verktygslåda och får lite såna här oförberedda läxförhörskänslor.Jag hade ju tänkt att jag skulle ge mig på hålet i golvet denna eftermiddag och jag hade börjat med det lite försiktigt när elektrikerna var där. "hur går det?" hade han frågat. "ska du ta och skita i och åka härifrån så att jag kan köra min klåparfreestyle för mig själv" tänkte jag. Klåparfreestylen skulle hamna lite närmare sann snickarkonst än vad jag hade tänkt mig. Jag har bytt golvbjälke, lagt trossbotten, isolerat och börjat sätta igen hålet och jag har varit så förbaskat nöjd. När Sara kom lite senare fick hon stå ut med: "Sarasara, ta en bild på mig nu" sådär var femte minut.Det har varit en av de bästa dagarna hittills. Sara har jobbat parallellt med att fixa återstående väggar i hall och kök och så. Det kokar!

ANNONS
Av Magnus och Sara - 22 november 2006 00:38

Magnus jobbade bara några få timmar på det jobb som inbringar pengar och begav sig i stället till det jobb som kostar. Det var en taggad Mange T som kom till Gamla Norrvägen 45. Elektrikern var där. Hjälpa lite. Försöka låta manlig, nicka instämmande och skratta högt så kort tid som möjligt efter att elektrikern själv skrattar åt sina trefas och tvåfasskämt. "nu kan du laga mat!" Det är en bra grej att ha ett fungerande kök. Vi har två! Rörmohsen hade nämligen varit förbi och konstaterat att det inte var nåt fel på blandaren utan nån packning. (Virra på huvudet åt packningar som följer med blandare och hålla med om att man ska använda andra.)

Av Magnus och Sara - 21 november 2006 00:00

Gamlanorrvägenbloggen räknar in ännu en kassasuccé i omröstningstoppen på bloggagratis.se. Två veckor innan Magnusaurus ska flytta in i huset passar de på att sticka upp ett finger i luften och känna av pulsen på bostadsmarknaden.

Av Magnus och Sara - 20 november 2006 23:53

För exakt två veckor sedan rapporterade en chockad Gamlanorrvägenbloggsreporter om krigsscener från 45:an. Knappt har bandvagnarna rullat ut förrän det är dags igen! Torsdag kväll på telefon: "Janne, skanska här. Kommer och börjar gräva imorgon. Fjärrvärme innan jul." Fredag: Telefonen ringer igen: Magnus vill inte ha hål i tomten just den helgen och ljuger om att han inte kan komma dit. I morse: Skanska gräver. Måndag förmiddag: Strömmen har gått i huset. SkanskaJanne: "Jag trodde det var vi, men det var vattnet från vår borr som kom åt en skada från förra borrningen." Magnus är på sitt kortsiktiga humör: "Har vi ström i huset nu? Bra, vi hörs!"

Av Magnus och Sara - 20 november 2006 23:46

Magnus har gått hela eftermiddagen och torkat upp någon svart sörja som läcker ur elementen när man ska sätta termostater på dem. "Vi grisar ner" säger rörmokare Mohsen. "Jag städer" säger Magnus. Innan dess hade han städat badrummet frenetiskt, det är något som luktar illa.. än vet vi inte riktigt vad.Termostater på alla element tjooo! Nästa projekt och sista med rörmok Mohsen. Blandaren ska på plats! Vår finfina blandare, inhandlad på coop i Västerås. "Bra grejer" hade minsann rörmokaren slagit fast. Varde vatten i köket och det var vatten i köket, i alla fall i en halvtimme.."Mohsen, det droppar från blandaren!" säger Magnus i telefon efter något krystat skämt om att vi redan saknar honom. "Det måste vara fabrikationsfel, skaffa en ny blandare så sätter jag dit den." Tjohoo varar sällan länge..

Av Magnus och Sara - 20 november 2006 00:36

Vi jobbar parallellt med fuktskadan, tack vara vår kompis avfuktaren. Lägg märke till den krisartade tvättsituationen, Magnus har linne!

Av Magnus och Sara - 20 november 2006 00:36

Söndag morgon: Magnus och Sara vaknar hemma hos Magnus föräldrar, Ingrid och Bengan. Barnjoller och bjällerklang...Härlig frukost och lite skidstafett. Dags att dra! Ta med en säng till gästrummet.Släpet hänger på bilen, ey, vi tar en sväng till ikea. Köper resten av garderoberna till hallen. Kör vidare, blir stoppade av polisen. Släpet är inte bra. Sara spelar alldeles lagom dum och slipper lätta på plånboken.1530 i Växjö. Fästa bänkskiva och diskho. Börja med lite inredning. Klockan närmar sig 18. Rep med storbandet! 1810 Magnus och Sara är på repet (sena som vanligt). Det repas till en spelning i januari när de båda inte ska vara med. 2015 frågar Sara om inte de inte kan få gå. 2030 Sara lagar mat, Magnus sorterar tvätt. 2100, mat äten, tvätt inslängd i tvättstugans alla maskiner, ner till huset fortsätta jobba. Göra all skåpsinredning, luckor och handtag klart (sånär som på de där sista som man givetvis misslyckas med). 2345 tillbaka till PL väg. Torka tvätten.0015 blogga. Vidare vika tvätt. Måndag morgon jobb.

Presentation

Omröstning

Vad tycker du om reportaget i smp?
 Katastrof att såna klåpare får uppmärksamhet!
 För lite chockrubriker...
 Det var trevligt, nu vet alla hur lyckliga ni är.
 Uttömmande, som att läsa baksidan på en bok och klara provet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2006 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ G:a Norrvägen 45 med Blogkeen
Följ G:a Norrvägen 45 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se