Alla inlägg under november 2006

Av Magnus och Sara - 20 november 2006 00:15

Sara och Magnus var fortfarande lite chockade efter upplevelsen hemma hos Magnus föräldrar. De hade ju fått sitta stilla i mer än 10 minuter. Nu var de på väg tillbaka till Växjö, drog naturligtvis med sig släpet som Sara lånat från jobbet. De hade ju lärt sig att det var lika bra att hänga på det - för säkerhets skull.Plötsligt dyker en konstapel upp och vinkar in den svarta cittran till sidan. Magnus tittar på den digitala hastighetsmätaren. 94 km/h med släp. "Nu är det kört!"Sara fick blåsa (gåsamiddag dagen innan). Sara hade tydligen nyktrat och ingen hastighet var registrerad. Släpet var däremot inte i sin ordning. Det hade ett par tvåor som inte blivit åtgärdade, ajdå!Det blev inga böter "den här gången".

ANNONS
Av Magnus och Sara - 18 november 2006 21:16

Som Allah för muslimerna, som gurkan för tsatziki är gåsamiddagen för oss skåningar.Inte ens ett byggprjekt av gamlanorrvägens magnitud kan stoppa familjen Thuvesson med respektive från att sätta sig ner och äta sin fågel och dricka sitt vin.Vi har varit dåliga på att använda kameran. Det var lite lättare när vi hade Johnny och Mathias. Det hände saker samtidigt som man glassigt kunde ta hand om sin blomstrande blogg. Nu är man hantverkare, flygande bloggreporter och mystery shopper på samma gång.Vi ska skärpa oss med kameran. Lovar!

ANNONS
Av Magnus och Sara - 18 november 2006 21:14

SKORNA är tillbaka! De återfanns mitt på fikabordet i sitt härliga vanliga skick, mögeldoft och damm! Toppen.

Av Magnus och Sara - 18 november 2006 01:12

- Bits är inget man ska snåla på.- Det är inte så viktigt med digitalbox, vi har inte tid att titta på TV ändå.- Vi tar en extra isolering, det kan vara bra att ha hemma.

Av Magnus och Sara - 18 november 2006 01:05

Magnus spelar innebandy för första gången på kanske 10 år. Är inte så bra som han själv minns det.Sara åker till Vislanda (byn med rullstolshissar utanför varje hus), sätter sig ner och säger hmmm i sådär sju timmar.Tillbaka till makarnas huvudsysselsättning; jakten efter bra stories till gamla-norrvägen-bloggen.Inga riktigt bra idag dock... Vi shoppade loss på byggmax. Det var rätt kul. Man körde runt i lager och lastade på släpet. Allt till lagningen av grunden är inhandlat! En avfuktare står och går och vid ett tillfälle under kvällen gjorde Magnus den sällskap, satte sig i hålet och tog en öl.Annars har de båda jobbat med köket. Alla skåp är som sagt på plats, skivorna är uppkapade och diskhon är infälld.

Av Magnus och Sara - 18 november 2006 01:02

Vi har fått ett ganska skönt besked från försäkringsbolaget som gäller fuktskadan. Vi kommer inte behöva betala någonting. Vi blir ersatta för varje öre vi lägger ut och får dessutom 100 kr i timmen för tiden vi lägger ner för att fixa hålet. Så nu är det vår tur att löka och dricka kaffe.

Av Magnus och Sara - 16 november 2006 22:55

Vi har jobbat lite idag också och mycket proffsigt om vi får säga det själva (och det är ju liksom det vi får). Alla köksstommar är på plats. Skåpen som elektrikern "slitit dän" kom tillbaka ganska fort igen och vi gav oss på det svåraste skåpet. Skåpet under kökshon. För er som inte satt upp ett kök kan jag berätta att de som gjort det och läser detta i samma stund får såna här skräckfilmsrysningar och börjar oroligt leta efter en annan blogg att läsa...Här ska det göras hål för avlopp och varmt och kallt vatten. Här ska diskmaskinens till och från vatten kunna komma in. Här ska oftast ström till diskmaskinen vara. I vårt fall har det hela gjorts ännu svårare av att rörmokar-Mohsen monterat på ett rör ut genom väggen till vatten utomhus. För att spänna bågen ytterligare har samma rörmokare förmanande fastslagit: "Det måste vara perfekt under diskhon, inte mer än 2 mm på varje sida rören." Det är ofta jag sätter upp två triumferande fingrar i luften och säger "proffs!". Det är sällan jag menar det. Idag gör jag det. Bild kommer.

Av Magnus och Sara - 16 november 2006 22:51

På väg hem från Göteborg. Lycka blandad med någon slags genans när dumheten över vansinnesfärden hunnit ikapp oss. Elektrikern ringer: "- Jag får inte genom kabel. Ni måste ha klämt ett rör. Det är nog klämt under golvet och golvvärmen och kanske råsponten" hejdå elektrikern, kul att du kunde ringa och förstöra vår dag, sa inte någon av oss högt.Lite tyst och lite gnäll... Varför går det alltid mer bakåt än framåt? Elektrikern ringer igen: "Jag slet dän några skåp och nu har jag fått det att funka." Vi hoppades att "slet dän" var småländska för "Jag monterade bort två skåpsstommar varsamt och ni kommer inte under några omständigheter behöva åka till ikea för att köpa nya."

Presentation

Omröstning

Vad tycker du om reportaget i smp?
 Katastrof att såna klåpare får uppmärksamhet!
 För lite chockrubriker...
 Det var trevligt, nu vet alla hur lyckliga ni är.
 Uttömmande, som att läsa baksidan på en bok och klara provet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2006 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ G:a Norrvägen 45 med Blogkeen
Följ G:a Norrvägen 45 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se