Alla inlägg under juli 2007

Av Magnus och Sara - 26 juli 2007 23:57

Smhi kan ju ta sig där bak. Här lockar de med prognoser om uppehåll... men icke. Ganska mycket uppehåll, men inte tillräckligt för att måla ett helt hus. Att måla lite finlir runt våra nya dörrar och över lagningarna har funkat helt okej, men vi har inte vågat chansa på att måla hela huset än. MEN hela huset är typ vitt så det ser inte ut som att någon kletat något brungrått på huset. Det ser riktigt bra ut faktiskt.

ANNONS
Av Magnus och Sara - 25 juli 2007 00:01

Det var väl kanske inte så farligt att tvätta huset, i alla fall känns det inte så efteråt. Magnus har ägnat stora delar av dagen åt att tvätta huset. Sara har ägnat nästan lika stora delar åt att tvätta huset. En del har också gått åt att ta vara på trädgårdens skatter. Rabarbersylt är på gång.


Först vågade vi inte riktigt använda högtryckstvätten för vi var rädda att putsen eller slammet eller vad det nu heter skulle ramla ner. Sen testade vi lite för att det var så jobbigt att skrubba hårt. Det funkade fint. Så metoden blev till sist. Löddra in med algtvätt, låt verka och kör loss med högtryckstvätten. Det gick riktigt bra till maskinen gick sönder och började läcka rätt hårt från handtaget. Så man blev blöt in till underkläderna, men nu är det tvättat och det ska bli perfekt målarväder imorgon... sägs det...

ANNONS
Av Magnus och Sara - 24 juli 2007 14:27

... är lite tråkigare än det låter.


Men, det är sånt som ska göras...

Av Magnus och Sara - 24 juli 2007 00:13

Yeah! That´s what I´m talking about!

Av Magnus och Sara - 24 juli 2007 00:12

Jag är i garaget när jag hör en kvinna som låter på gränsen till vansinnig tilltala Sara. Sara skrattar... och tackar. Kvinnan låter ännu tokigare. "Här ska det inte komma någon galning och ta kål på min kvinna" tänkte jag och ruschade runt hörnet för att upptäcka att det var vår kinesiska granne som varit inne med dumplings och uppmanat oss att "Inte jobba mel... äta nu!!"


Sagt och gjort. Dumplings inmundigades!

Av Magnus och Sara - 24 juli 2007 00:05

Det fetregnar, inget måla idag.


vi ger oss på entrétrappen. Kaffe och diskussioner, rätt långa diskussioner. Till slut har vi typ en plan, åker och handlar. "Well vi käkar väl lite och sätter igång sen. Vi sågar detta lite och sen kan vi ju gå ut och se hur det ser ut. Vi kan väl lika gärna sätta fast detta i väggen... Vi kan väl såga det sista? Gör du de sista reglarna så sätter jag fast dessa?" Så var det typ klart. Vi kan inte sätta fast trallen förrän vi har målat (de vackert grönskimrande reglarna ska faktiskt bli vita) och vi kan inte måla eftersom det regnar.


Den gamla trappan som gjordes i regn och rusk av två tappra bröder slänges då rakt icke, den får fortsätta som provisorisk trapp fast på baksidan vid nya altandörren.


Nästa projekt! Vi sätter dit entrélampan.


Av Magnus och Sara - 23 juli 2007 23:58

Sara har haft två veckors semester i Stockholm och mest Västerås (Mälaren och Almö-Lindö). Magnus har haft en veckas semester i Västerås och jobbat en vecka i Stockholm genom att mingla runt lite på jazzfestivalen, skrivit en och annan recension. Två veckor borta från Gamla Norrvägen, ingen som vattnat blommorna, lite nervöst att komma tillbaka. Har vi mördat allt liv genom vår oförsiktighet? Är gräset långt som vass? Har silverfiskarna tagit över badrummet (mest Saras fundering)?


Nyckeln i låset, dörren öppnas och det luktar så gott! Det luktar trä och nybyggt, inte alls instängt och äckligt som det har gjort på alla andra ställen vi bott på. Gräset är inte knälångt men behöver klippas. Det har tyvärr regnat typ sen vi kommit hem så det har inte varit möjligt. Silverfiskarna har inte tagit över badrummet, men tvestjärtarna fullständigt regerar i brevlådan.


Vi ska vara hemma ett par dagar och tänker att vi ska måla huset och göra entrétrapp.

Av Magnus och Sara - 5 juli 2007 14:54

Första veckan på min (Magnus) semester. Jag hade väl tänkt mig att ta dagen som den kommer, kanske hälsa på någon kompis, spela någon runda golf, jobba lite på huset.


Jag har inte jobbat någonting på huset, men spelat mycket golf. Saras lillebror Calle har blivit kvar sedan spelningen i helgen och sen kom Håkan på oväntat besök i måndags. Han skulle stanna på en "lunch". Han åkte hem igår kväll (onsdag) med ett gammalt golfintresse väckt till liv. Jag fick spö av honom alla rundorna.


Grannens land växer. Det är "pumpol" och "bönol". Vi får ta vad vi vill och dessutom är vi välkomna till deras kinarestaurang för en bjudlunch.

Presentation

Omröstning

Vad tycker du om reportaget i smp?
 Katastrof att såna klåpare får uppmärksamhet!
 För lite chockrubriker...
 Det var trevligt, nu vet alla hur lyckliga ni är.
 Uttömmande, som att läsa baksidan på en bok och klara provet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ G:a Norrvägen 45 med Blogkeen
Följ G:a Norrvägen 45 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se