Alla inlägg under januari 2008

Av Magnus och Sara - 17 januari 2008 23:59

Förutom att se Sverige närma sig fornstor form i handboll har jag ägnat kvällen åt sånt finlir som vi aldrig tillät oss att lägga energi på under gamlanorrvägen-projektets mest hektiska dagar. Skydda golvet med maskeringstejp och byggpapp. En bild med paparazzikvalité ska illustrera detta.


En viktig del av detta compact-living-projekt är sängmöbeln som ska agera både sovplats och förvaring. 5 stycken små ikea malmbyråer ska utgöra basen. Den andra bilden illustrerar var en av dessa kommer stå, spännande va?

Av Magnus och Sara - 17 januari 2008 23:47

Vi handlade ju soffa i Växjö, handlade fåtölj i Växjö, flera loppisfynd. Måste ju ha med lite verktyg. Måttbeställda skivor till "specialsängen". Plötsligt blev det väldigt mycket som skulle med. C4:an won´t do it. Byta bil med Per som dessutom har hjälpt Sara att packa ikväll. Bilen är full, imorgon kommer hon till Finntorp.

Av Magnus och Sara - 17 januari 2008 23:40

Studiefrämjandet huserar i samma hus som vi har köpt övernattningslägenheten. Min gamla polare från Åhus Håkan Svensson jobbar där som pianolärare och det är ju trevligt. Passade på att glida in på öppet hus och sen också att få hjälp att bära ner två garderober sex våningar ner. Hmmmm...


FAQ Finntorp

- Varför bära ner garderoberna?

- Vi ska ha tio utdragslådor under sängen som ersätter.


Det visade sig vara ett riktigt Fångarna på Fortet-uppdrag. Garderoberna var 60x60x210 och hissen är 80x80x220. Dörren till hissen är 200cm. När första hissen åkte ner hamnade Håkan bakom garderboben på de resterande 20 cm. Jag kom då på att jag var tvungen att springa trapporna ner så ingen hann trycka upp hissen och mötas av en hiss fylld av en garderob som gömde en skäggig skåning.

Av Magnus och Sara - 15 januari 2008 13:37

Tillträdet till Finntorpsvägen var idag så skuldkontot ökade med dryga halvmiljonlappen, men herregud vad mycket nycklar man fick för det. När vi på Gamla Norrvägen kämpat för att få en nyckel som går till allt ska man tydligen i storstan ha 7 nycklar och portkod (detta var inläggets enda överdrift) bara för att komma in genom porten. Sen är det överlås och underlås, en nyckel till förrådsdörren, till förrådet, till tvättstugan (detta var inläggets enda lögn), till tvättkolven.

Av Magnus och Sara - 15 januari 2008 13:29

Det lutar åt en soffa som Magnus och Sara hittat och köpt. Observera att ingenting är klart innan soffan står i lägenheten på Finntorpsvägen.

Vill tacka alla de 529 bidrag som kommit in. Vill också tacka Svenssons i Lammhult som gärna ville skänka en soffa för att vinna tävlingen. Vi var tvungna att tacka nej eftersom det i tävlingsinstruktionerna stod att den skulle vara begagnad.



Av Magnus och Sara - 9 januari 2008 23:08

Sitter här i mitt rum i Älvsjö och konstaterar att jag kommer bara sova två nätter här innan jag flyttar till nya övernattningslägenheten. Bläddrar runt bland mina sex kanaler och märker att jag hoppas på fler kanaler i Nacka, jag saknar skräp-TV.


Men får tillfälle att vidga mina vyer. SVT 24 sände en konsert som av SVT själva beskrivs som "en het show". Maria Möller är tokrolig och imiterar drottning Silvia, klassiska pärlor blandas med en och annan musikallåt och något jazzörhänge. Sveriges Radios Symfoniorkester täcker större delen av scenen. Moderatkultur.

Sitter på ett typiskt ungdomligt sätt med en laptop i knät och med ett halvt öra i Berwaldhallen. Kulturelitism är aldrig klädsamt och jag brukar försöka hålla igen med min, men ibland blir det bara för mycket. Musikerna i symfoniorkestern visar sig vara lika mångsidiga som klaven i en slantsingling. Så fort det blir tal om så kallad populärmusik som lite jazz och pop verkar musikerna stämma om sina instrument surt, spela ur tajm och dessutom klä sig i ett larvigt flin. Kommunala musikskolans orkester låter bättre, på riktigt! Jag sitter och gapar över hur det kan låta så illa och funderar på om musikerna blivit tvingade att bo i en grotta. Hur kan människor som ägnat hela sitt liv åt musik så gravt missuppfatta den musik som varit dominant under hela deras liv?


Av Magnus och Sara - 8 januari 2008 22:45

Leta upp en snygg begagnad tvåsitssoffa för max 1 000 kr och maila eller ge länken i en kommentar. Den som tipsar om en soffa som hamnar på Finntorpsvägen vinner.

Vinnaren får en vinare.


Soffan på bilden gick för 50 kr och vi var för sent på det. Lite inspiration.

Av Magnus och Sara - 6 januari 2008 21:17

Utanför ikea i Älmhult, på baksidan av ett kvitto skissades planerna upp för vårt nästa projekt, Finntorpsvägen. Det ska bli säng av byråer, gardiner ska dela av.


Vi har hälsat på bror Martin och hans Anna och deras fantastiskt nytillkomna Noel. Skulle egentligen åkt hem i fredags, men det sa de att vi inte fick. På lördag körde vi för att åka, men när vi såg hur bilarna snurrade av gatan till höger och vänster vände vi och körde lååååångsamt tillbaka till Malmö, så det blev en hel helg med att hjälpa till i hushållet och klämma på bäbisen, mysigt!


Presentation

Omröstning

Vad tycker du om reportaget i smp?
 Katastrof att såna klåpare får uppmärksamhet!
 För lite chockrubriker...
 Det var trevligt, nu vet alla hur lyckliga ni är.
 Uttömmande, som att läsa baksidan på en bok och klara provet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards