Senaste inläggen

Av Magnus och Sara - 17 januari 2008 23:40

Studiefrämjandet huserar i samma hus som vi har köpt övernattningslägenheten. Min gamla polare från Åhus Håkan Svensson jobbar där som pianolärare och det är ju trevligt. Passade på att glida in på öppet hus och sen också att få hjälp att bära ner två garderober sex våningar ner. Hmmmm...


FAQ Finntorp

- Varför bära ner garderoberna?

- Vi ska ha tio utdragslådor under sängen som ersätter.


Det visade sig vara ett riktigt Fångarna på Fortet-uppdrag. Garderoberna var 60x60x210 och hissen är 80x80x220. Dörren till hissen är 200cm. När första hissen åkte ner hamnade Håkan bakom garderboben på de resterande 20 cm. Jag kom då på att jag var tvungen att springa trapporna ner så ingen hann trycka upp hissen och mötas av en hiss fylld av en garderob som gömde en skäggig skåning.

ANNONS
Av Magnus och Sara - 15 januari 2008 13:37

Tillträdet till Finntorpsvägen var idag så skuldkontot ökade med dryga halvmiljonlappen, men herregud vad mycket nycklar man fick för det. När vi på Gamla Norrvägen kämpat för att få en nyckel som går till allt ska man tydligen i storstan ha 7 nycklar och portkod (detta var inläggets enda överdrift) bara för att komma in genom porten. Sen är det överlås och underlås, en nyckel till förrådsdörren, till förrådet, till tvättstugan (detta var inläggets enda lögn), till tvättkolven.

ANNONS
Av Magnus och Sara - 15 januari 2008 13:29

Det lutar åt en soffa som Magnus och Sara hittat och köpt. Observera att ingenting är klart innan soffan står i lägenheten på Finntorpsvägen.

Vill tacka alla de 529 bidrag som kommit in. Vill också tacka Svenssons i Lammhult som gärna ville skänka en soffa för att vinna tävlingen. Vi var tvungna att tacka nej eftersom det i tävlingsinstruktionerna stod att den skulle vara begagnad.Av Magnus och Sara - 9 januari 2008 23:08

Sitter här i mitt rum i Älvsjö och konstaterar att jag kommer bara sova två nätter här innan jag flyttar till nya övernattningslägenheten. Bläddrar runt bland mina sex kanaler och märker att jag hoppas på fler kanaler i Nacka, jag saknar skräp-TV.


Men får tillfälle att vidga mina vyer. SVT 24 sände en konsert som av SVT själva beskrivs som "en het show". Maria Möller är tokrolig och imiterar drottning Silvia, klassiska pärlor blandas med en och annan musikallåt och något jazzörhänge. Sveriges Radios Symfoniorkester täcker större delen av scenen. Moderatkultur.

Sitter på ett typiskt ungdomligt sätt med en laptop i knät och med ett halvt öra i Berwaldhallen. Kulturelitism är aldrig klädsamt och jag brukar försöka hålla igen med min, men ibland blir det bara för mycket. Musikerna i symfoniorkestern visar sig vara lika mångsidiga som klaven i en slantsingling. Så fort det blir tal om så kallad populärmusik som lite jazz och pop verkar musikerna stämma om sina instrument surt, spela ur tajm och dessutom klä sig i ett larvigt flin. Kommunala musikskolans orkester låter bättre, på riktigt! Jag sitter och gapar över hur det kan låta så illa och funderar på om musikerna blivit tvingade att bo i en grotta. Hur kan människor som ägnat hela sitt liv åt musik så gravt missuppfatta den musik som varit dominant under hela deras liv?


Av Magnus och Sara - 8 januari 2008 22:45

Leta upp en snygg begagnad tvåsitssoffa för max 1 000 kr och maila eller ge länken i en kommentar. Den som tipsar om en soffa som hamnar på Finntorpsvägen vinner.

Vinnaren får en vinare.


Soffan på bilden gick för 50 kr och vi var för sent på det. Lite inspiration.

Av Magnus och Sara - 6 januari 2008 21:17

Utanför ikea i Älmhult, på baksidan av ett kvitto skissades planerna upp för vårt nästa projekt, Finntorpsvägen. Det ska bli säng av byråer, gardiner ska dela av.


Vi har hälsat på bror Martin och hans Anna och deras fantastiskt nytillkomna Noel. Skulle egentligen åkt hem i fredags, men det sa de att vi inte fick. På lördag körde vi för att åka, men när vi såg hur bilarna snurrade av gatan till höger och vänster vände vi och körde lååååångsamt tillbaka till Malmö, så det blev en hel helg med att hjälpa till i hushållet och klämma på bäbisen, mysigt!


Av Magnus och Sara - 29 december 2007 01:09

När jag studerade fick jag lära mig om hur viktigt det var med representation i medier och ändå gjorde jag en miss här i vår blogg.Självklart skulle jag ju skrivit att Saras lillebror Calle var här och jobbade med oss hela dagen med vårt kylskåps och microprojekt.


Han kommenterade ju förra inlägget nåååååågot sarkastisk. Jag har nu smygtagit en bild hur han såg ut bara sekunder efter hans fräna kommentar.

Av Magnus och Sara - 29 december 2007 00:42

Det fanns en oerhörd energi inför förra årets nyårsfest då den liksom var ett slags examensprov som skulle bevisa att man kan ändra planlösningen, byta rör, dra in fjärrvärme, byta stora delar av trossbotten i grunden, och så vidare (ni kan historien) på två månader. Examensprovet gick bra. I somras flyttade sen gamlanorrvägenprojektet ut i trädgården där grävmaskinerna satt sitt spår. Det tänker man inte på så mycket idag när vintern är här. Gästerna är på väg tillbaka... Ska de tycka att här har ju inget hänt?


Microugnen som stått uppe på kyslskåpet och som vi bedyrat skulle få en plats har stått kvar där i över ett år. Dags att göra något åt det. Dags att fixa den där hyllan som vi snackat så vitt och britt om. Gamlanorrvägenbloggen bjuder på en klassisk före och efter-bilder!


Presentation

Omröstning

Vad tycker du om reportaget i smp?
 Katastrof att såna klåpare får uppmärksamhet!
 För lite chockrubriker...
 Det var trevligt, nu vet alla hur lyckliga ni är.
 Uttömmande, som att läsa baksidan på en bok och klara provet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ G:a Norrvägen 45 med Blogkeen
Följ G:a Norrvägen 45 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se