Senaste inläggen

Av Magnus och Sara - 30 april 2008 23:45

Rycket för några helger sedan var tillfälligt. Inte riktigt kom jag nu på. Det följdes faktiskt upp av en del saker som gör sig på bild, men inga tagna. Taklister i köket och hallen (Någon som kommer ihåg omröstningen för snart ett och ett halvt år sedan och jodå, det finns gott om lister kvar att sätta). Sen har faktiskt lite saker åkt upp på väggarna. Grymma jazzfoton med stora glasögon-tema. Hjälp av Tarzan med listerna och jazzfotona, det var grymt.


Men sen har det stått litta still här. Golfsäsongen har inkräktat lite på renoveringsivern. Fortfarande inga handtag till toalettdörrarna. What to do? Nothin yet...

Golf imorgon och sen en massa besök i helgen, får kanske lösa det där med handtag eller lås på något sätt.

ANNONS
Av Magnus och Sara - 8 april 2008 00:37

Är det nån som kommer ihåg "É de de här du kallar kärlek?"? med galen färgkastning. Lite så, fast vi försökte att inte kladda. Vi har målat nästan hela huset invändigt och då ska det ju också maskeras och flyttas möbler och när vi blir sådär impulsiva så sätts ju en massa andra projekt igång också. Renoverat dörrar har vi också gjort. Och planerat 18 andra projekt.


Fredag kl 1830 kommer vi på den här idén och åker till K-Rauta. Hemma vid 20 och startar, jobbar till kl sent, en flaska vitt. Lördag, börjar lite efter 10 och jobbar till runt 03 på natten. Söndag börjar vid 11, tåget till Stockholm (Sara skulle också till Stockholm för att jobba) går vid 20. Den sista bilden är tagen i språnget precis som det ser ut som. Bråttom blev det, men vi hann faktiskt en del. Svarta dörrar, lila väggar... och sen en lite snäll gråare ton i stora delar. Äntligen vitt tak i köket!!! Många bilder...

ANNONS
Av Magnus och Sara - 5 april 2008 00:51

Rycket Allan.


Ska vi inte ta och måla den där gråa färgen på väggarna som vi tänkt?

Jo! och så blir listerna riktigt vita

Ja.. och svarta dörrar till toaletterna.... med ett hål som till arbetsrummet, fast frostat kanske... måla taket i köket som inte har blivit av, jag fick innerhandtag av min kollega som matchar vårt hus. Väl i affären blev det en färg till.. får se hur det blir med den... Nåt sånt hade vi tänkt, vi får se hur långt vi hinner. Trädgården behöver nog nåt tag och en runda golf skulle ju vara trevligt, synd att man känner sig lite förkyld.

Av Magnus och Sara - 18 mars 2008 10:16

När jag kom hem i lördags kväll gick Sara en runda i trädgården för att visa vad hon gjort. Rensat mossa och gammalt högt gräs runt bersån, rensat i några buskar och satt påskliljor (mer än så tänker jag inte kommentera snön som nu fallit).


I helgen besök av Martin och Anna och Noel.

Vet inte om vi har rapporterat om grannen som kom förbi och sa att allt såg fint ut, utom en sak... efter det blev han finurlig och vi skulle gissa vad det var som var problemet, utan framgång även om svaret var ganska uppenbart.

-Markiserna... måste ni byta! Vi höll med, de är inte granna. Fast det är ju förknippat med en kostnad så man kan ju alltid börja med att ta bort de gamla markiserna. Sagt och gjort, till hälften.

Av Magnus och Sara - 10 mars 2008 13:21

Läsarstorm...


Undrar hur många man får plats i bersån, tror att det är fler nu än när den blommar.

Av Magnus och Sara - 9 mars 2008 22:08

Tjohoo!

 Om Sara hade sagt för två veckor sedan att "Om två veckor har vi klippt ner halva häcken, kört iväg skiten till tippen och lagt plattor i bersån", hade det nog blivit en sur min/fnysning från min sida. Men det är precis vad vi gjort. Jag kan inte riktigt bedöma hur uppenbart det är att detta är en rejäl bedrift.

I sommar blir det saft dagtid och sen ska vi sätta lite belysning så att man kan sitta där sena kvällar och kanske dricka något starkt och ha det lite trevligt. Och sommaren är snart här... Först att kommentera får en fylla i bersån i maj.


På tal om årstider. När vi skulle handla lite "kantband" på vårt närmsta byggvaruhus slog de fast att "det är ju inte riktigt säsong än". Är det plusgrader och inte ösregnar, då är det säsong. Vi ska ligga steget före så att vi har golfbanan för oss själva när de andra rensar i sina trädgårdar (ojojoj, borgarflaggen högt).

Av Magnus och Sara - 9 mars 2008 22:06

På nåt sätt har två pallar med plattor som stod vid vår stoooora björk försvunnit spårlöst. De väger förmodligen ca 5 ton tillsammans, så det kan inte vara helt enkelt att flytta de där ifrån. I den hörnan ska det nu sås ängsgräsmatta. En liten bänk och lite så, kommer bli hur mysigt som helst!

Av Magnus och Sara - 8 mars 2008 23:55

Nog för att mannen som vi köpte huset av var en trevlig karl, men han hade nog en viss distans till sekatören. Vi har en gemensam häck med grannen som bara går in några meter på vår tomt innan staketet tar över. Vi har skrattat åt den ett par gånger, vår del alltså. Fluffig... Efter att ha bläddrat i någon av inflyttningspresenterna, trädgårdsböckerna har vi förstått att "föryngra" är ordet. Klippa ner halva i söderläga för att låta den växa och sedan ta resten året efter. Halva tagen och det blev en del att köra till tippen. Dessutom ett ton mossa från bersån som vi inte fått iväg än. Två lass till tippen. Sen har vi faktiskt lagt två plattor i bersån också, ojojoj, grejer på gång. När våren kommer på allvar sitter Ottosson-Thuvesson och dricker saft i bersån med (förhoppningsvis) stabilt underlag.

Presentation

Omröstning

Vad tycker du om reportaget i smp?
 Katastrof att såna klåpare får uppmärksamhet!
 För lite chockrubriker...
 Det var trevligt, nu vet alla hur lyckliga ni är.
 Uttömmande, som att läsa baksidan på en bok och klara provet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ G:a Norrvägen 45 med Blogkeen
Följ G:a Norrvägen 45 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se